Pui gătit pe bune, așa
cum faci și tu acasă 

O fi rețeta noastră secretă, dar pasiunea pentru gătit pui, nu.
La KFC gătim puiul așa cum faci și tu acasă. Folosim în fiecare zi pui proaspăt de la
producători locali*, dat prin făină de bucătarii noștri și prăjit bucată cu bucată.
Adică #pebune. 

*În 2023, 85% din carnea de pasăre din restaurantele noastre a provenit de la ferme locale. 

image

Preparate KFC din pui

Ne angajăm să îți oferim mâncare delicioasă, potrivită oricărui stil de viață. Știm că este foarte important să păstrăm transparența privind ingredientele folosite în bucătăria noastră și, de aceea, îți vom spune mai multe despre călătoria produselor noastre, de la ferme până în bucket-urile KFC și despre angajamentul nostru pentru siguranța alimentară. 

Sphera Franchise Group, holdingul din care face parte KFC România, acordă o importanță deosebită bunăstării animalelor în lanțul său de aprovizionare, angajându-se într-un demers de îmbunătățire continuă a condițiilor de viață ale acestora. Bunăstarea animalelor este un factor determinant în procesul de selecție a furnizorilor de produse animaliere. Abordarea reflectă convingerea Grupului că un tratament etic și responsabil al animalelor este esențial pentru furnizarea de alimente de calitate clienților.

Un angajament important al companiei se referă și la ouăle utilizate în procesul de gătire a produselor noastre și suntem mândri că, în acest moment, în cadrul KFC România, acestea provin în exclusivitate de la păsări crescute în sistem la sol, fără baterii.

Toți furnizorii principalelor materii prime sunt supuși în mod regulat auditurilor efectuate de o companie independentă agreată de Yum! Brands. Pe parcursul anului 2023, toți furnizorii de carne de pui au fost auditați conform prevederilor Auditului de Wellfare.

Auditul Welfare vizează asigurarea conformității cu cele ”Cinci domenii” ale bunăstării stabilite de Farm Animal Welfare Council (FAWC). Astfel, furnizorii sunt obligați să adere la practici care promovează sănătatea și confortul animalelor, inclusiv alimentație adecvată, mediu sigur și stimulant, precum și îngrijire medicală adecvată pentru a susține robustețea și vitalitatea animalelor. De asemenea, KFC impune interdicții stricte asupra modificării genetice, clonării și utilizării promotorilor de creștere, subliniind necesitatea unui tratament uman în toate fazele de producție, inclusiv în momentul sacrificării.

Mai multe detalii cu privire la angajamentele KFC privind bunăstarea animalelor se regăsesc pe site-ul Sphera Franchise Group, în cadrul Politicii privind Bunăstarea animalelor și a Politicii privind Principiile durabile ale proteinelor animale.

Ne-am stabilit standarde foarte stricte de calitate și siguranță, de la selecția riguroasă a ingredientelor până la momentul servirii în restaurante. Este un proces riguros și minuțios, care garantează faptul că produsele noastre sunt sigure și proaspete de fiecare dată. Toți angajații KFC sunt pregătiți să respecte aceste standarde, pentru a prepara și servi produse de calitate, în condiții de igienă impecabile. Personalul din restaurant este instruit în ceea ce privește respectarea temperaturilor de păstrare și gătire a ingredientelor, bunele practici de igienă în manevrarea produselor și alinierea la proceduri conform principiilor HACCP (Hazard Analisys Critical Control Points – analiza riscurilor în punctele critice de control).

Pui gătit pe bune în fiecare zi, în restaurantele KFC

image
Un lucru esențial
Calitatea produselor KFC
icon

"It’s finger liking good" nu se referă doar la gustul delicios al puiului nostru, ci și la calitatea superioară a produselor. Știm că rețetele Colonelului nu ar fi atât de apetisante fără ingrediente de cea mai bună calitate. De aceea, alegem să ne aprovizionăm cu materie primă de la cei mai buni furnizori și avem criterii clare privind certificările pe care trebuie să le dețină.

icon

Realizăm anual vizite și evaluări ale performanței principalilor furnizori de materie primă, ceea ce ne permite să ne îmbunătățim continuu standardele de eficiență și calitate.

image
CELE MAI ÎNALTE STANDARDE DIN INDUSTRIE
Marinat şi trecut prin făină zilnic de către bucătarii noştri, pentru prospeţime maximă
icon

Credem cu tărie că puiul nostru trebuie servit cât mai proaspăt cu putință, de aceea bucățile de pui – pieptul, copanele, aripile și pulpele – sunt trecute manual de către bucătarii noștri prin făina amestecată cu ierburile și condimentele din rețeta unică KFC, în fiecare zi. Așa, ne asigurăm că puiul de la KFC este gustos și proaspăt, așa cum te-am obișnuit de fiecare dată.

Pui preparat după rețeta Colonelului Sanders

Dacă tot ai văzut cât de fresh e puiul, hai să-l încerci!  

Nutriționale și alergeni

În meniul nostru găsești opțiuni variate de produse pentru a satisface toate gusturile. Te așteptăm să luăm masa împreună! Pentru ca tu să poți face o alegere informată și corectă, ori de câte ori iei masa la noi poți găsi detalii despre alergeni, valori nutriționale, gramaje și altele, atât online (pe website), cât și în restaurant (pe foile din tăvi, dar și în meniul de la casele de marcat). Astfel poți verifica rapid toate detaliile înainte de a plasa comanda. Dacă vrei să afli mai multe despre toate acestea, verifică secțiunea MENIU.